سه شنبه, 29 اسفند 1402
شبکه تحویل محتوا (CDN) یک شبکه توزیع شده جهانی از سرورها است که محتوای وب سایت شما را ذخیره و ارائه می کند و سرعت بارگذاری صفحه سریعتر و قابل اطمینان تری را تضمین می کند. CDN ها به یک ابزار ضروری برای وب سایت هایی تبدیل شده اند که به بازدیدکنندگان از سراسر جهان ارائه می دهند.
برای اطلاع از تعرفه طراحی سایت فروشگاهی و طراحی سایت شرکتی کلیک کنید.
CDN دسترسی وب سایت شما را به یک شبکه جهانی از سرورها فراهم می کند. هنگامی که یک بازدیدکننده صفحات وب شما را بارگیری می کند، فایل های ثابت مانند تصاویر، ویدئوها و فایل های PDF از نزدیکترین سرور در شبکه ارسال می شود و زمان بارگذاری سریعتر را تضمین می کند. این فشار روی یک سرور را به حداقل می رساند و سرعت بارگذاری صفحه را به طور مداوم بهینه می کند.
برای درک بهتر نحوه عملکرد CDN ها، تصور کنید که وب سایت شما رستورانی است که خدمات تحویل را ارائه می دهد.
تماس تلفنی مشتری برای یک سفارش شبیه به کسی است که از وب سایت شما بازدید می کند. بعد، کارکنان آشپزخانه شما اجاق گاز را روشن می کنند و سفارش را آماده می کنند. این ممکن است معادل میزبان سایت شما باشد که آماده ارائه فیلم، عکس و متن به بازدیدکنندگان سایت شما می شود. در نهایت یک نفر تحویل سفارش را بسته بندی و تحویل می دهد. این شبیه نحوه انتقال داده ها از وب سایت شما و در سراسر اینترنت قبل از نمایش در صفحه رایانه بازدیدکننده است.
چند دهه پیش، یک وب سایت معمولی حاوی داده های زیادی نبود. یک میزبان دادههای یک وبسایت را روی سرورها در یک مرکز داده ذخیره میکند و سپس آن دادهها را (البته بسیار کند) در اختیار همه کاربران قرار میدهد.
حالا به قیاس رستوران برگردیم. تصور کنید که رستوران شما 1000 سفارش را همزمان دریافت می کند و هر سفارش باید در شعاع 50 متری به مشتریان تحویل داده شود.
ممکن است انتظار داشته باشید متوسط زمان تحویل به میزان قابل توجهی کاهش یابد. همچنین، افرادی که در دورترین فاصله از رستوران شما زندگی می کنند، نسبت به کسانی که در نزدیکی شما زندگی می کنند، زمان انتظار بیشتری خواهند داشت. اما اگر رستوران شما چندین مکان داشته باشد چه؟ میتوانید سفارش را به نزدیکترین مکان به مشتری هدایت کنید و از زمان تحویل سریعتر اطمینان حاصل کنید.
همین منطق در مورد وب سایت شما نیز صدق می کند. CDN تضمین می کند که درخواست بازدیدکننده برای یک صفحه وب از سروری تا حد امکان نزدیک به کاربر تحویل داده می شود و تحویل آن صفحه را سریعتر و کارآمدتر می کند.
یک CDN می تواند چندین مزیت مهم را به وبلاگ ها و وب سایت ها ارائه دهد:
CDN برای بارگذاری تصویر ایده آل است. برخلاف عناصر پویا سایت شما، مانند صفحه اصلی یا پست های نوشته شده، تصاویر ثابت هستند. شما نیازی به انعطاف پذیری تغییر آنها ندارید. شما فقط نیاز دارید که در صورت درخواست آنها با بیشترین سرعت ممکن بارگیری شوند.
حتی اگر اندازه تصویر خود را قبل از آپلود در وب سایت خود بهینه کنید، اگر چندین تصویر در صفحات خود دارید، باز هم می توانید سرور را تحت فشار قرار دهید - به خصوص اگر ترافیک زیادی وارد شود.
CDN زمان بارگذاری تصویر سایت شما را در دورههای کم ترافیک و اوج ترافیک بهبود میبخشد.
اینکه وب سایت شما به CDN نیاز دارد یا خیر به عوامل مختلفی بستگی دارد.
آیا وب سایت شما به بازدیدکنندگان از کشورهای مختلف خدمات ارائه می دهد یا به طور مداوم حجم بالایی از ترافیک دریافت می کند؟ در هر یک از این موارد، CDN می تواند برای بهبود تجربیات کاربر و تلاش های بازاریابی ضروری باشد. با این حال، اگر وب سایت شما منحصراً به یک پایگاه مشتری کوچکتر یا محلی پاسخ می دهد، ممکن است CDN ضروری نباشد.
اگر وب سایت شما دارای کاربران زیادی است اگر از CDN استفاده نمی کنید، سایت شما و محتوای آن باید توسط سرور میزبان اصلی شما ارائه شود. این یک بار سنگین است که می تواند سرعت وب سایت شما را در زمانی که بیشتر به آن نیاز دارید کند یا حتی خراب کند. CDN به وبسایت شما کمک میکند تا جهشهای غیرمنتظره در ترافیک را مدیریت کند و کسبوکار مورد نیاز و بازدیدکنندگان را با تجربهای عالی در سایت ارائه دهد.
در حال حاضر CDN های مختلفی وجود دارند ک همیتوانید از آنان استفاده کنید همچون کلود فلر یا کوئیک کلود و ... همچنین ما داخل ایران هم CDN داریم یعنی سرور های آن داخل ایران است که مناسب سایت هایی است که کاربران زیادی را از داخل ایران دارند.
جمع بندی
شبکه های تحویل محتوا مزایای متعددی از جمله زمان بارگذاری سریع تر، عملکرد بهبود یافته و قابلیت اطمینان بیشتر را ارائه می دهند.
هنگامی که سایت شما به یک CDN متصل می شود، بازدیدکنندگان شما متوجه زمان بارگذاری کوتاه تری می شوند که مهم نیست در کجا قرار دارند، و شما نیازی به نگرانی در مورد قطعی اینترنت محلی یا بارگیری بیش از حد سرورها، کل کسب و کار شما را آفلاین نخواهید داشت.
برای دریافت مشاوره در خصوص طراحی سایت در تهران کلیک کنید.
آخرین مقالات
Next js چیست و تفاوت آن با React کدام بهتر است؟
ادامه مطلب
همه چیز در مورد ایندکسینگ (indexing)
ادامه مطلب
اصول محتوا نویسی چگونه یک مقاله خوب بنویسیم؟
ادامه مطلب
آموزش جامع گوگل آنالیتیکس 4 (GA4)
ادامه مطلب
راهنمای قدم به قدم دریافت اینماد
ادامه مطلب
آموزش جامع آخرین نسخه گوگل سرچ کنسول (search console)
ادامه مطلب
فریم ورک ری اکت (React)
ادامه مطلب
محتوای تکراری چیست و رفع مشکل آن
ادامه مطلب
افزایش زمان باقی ماندن کاربر بر روی سایت با سه تکنیک ساده
ادامه مطلب
رفع 6 ارور متداول در وردپرس
ادامه مطلب
ارسال پاسخ