پنجشنبه, 16 فروردین 1403
محتوای تکراری یکی از دشمن های اصلی در خصوص سئو سایت ها میباشد دلیل آن هم این است که در صورتی که محتوا تکراری داشته باشید گوگل در خصوص پیدا کردن صفحه اصلی محتوا دچار مشکل میگردد البته محتوای تکراری فقط به شکل صفحات تکراری نیستند یک محتوای کپی هم میتواند برای شما دردسر ایجاد کند. گوگل دوست ندارد که در نتایج جستجو نتایج شبیه به هم را رتبه دهی کند در ادامه به اشکال مختلف محتوا کپی خواهیم پرداخت.
یکی از مواردی که به ضرر رساندن آن به سایت قطعی است محتوا کپی است. یک محتوای کپی شده از سایت های دیگر به شدت برای وب سایت شما مخرب و ویرانگر است و حتی ممکن است جریمه و پنالتی شدن کل دامنه را در پی داشته باشد.
از منظر گوگل محتوای تولید شده باید صد درصد منحصر به فرد باشد و به هیچ عنوان در آن از محتوای تکراری یا کپی استفاده نشده باشد این مورد آنقدر مهم است که شما حتی نباید از محتوای خود سایتتان هم کپی کنید.
در ابتدا باید بگوییم که از به اشتراک گذاشتن محتوای کپی بر روی سایت خود به شدت اجتناب کنید زیرا بسیار مضر است. اما ممکن است که شما به تازگی طراحی سایت فروشگاهی انجام داده باشید و در آن زمان نمی دانستید که محتوای کپی تا چه اندازه برای سایت شما مضر است.
در این حالت بهترین کار ویرایش محتواهایی است که گذاشتید بخش های کپی شده را مجدد بازنویسی کنید و کپی آن ها را بگیرید و مجدد به گوگل درخواست ایندکس دهید با این کار میتوانید ضرر محتواهای کپی را بگیرید.
اگر سایت دیگری محتوای شما را کپی کرده است میتوانید صفحه مورد نظر را به گوگل گزارش کنید تا آن صفحه را در موتور های جستجو حذف نماید.
گاهی اوقات، ممکن است چندین صفحه با محتوای بسیار مشابه در سایت خود داشته باشید. این مشکل برای سایت های خدماتی که قصد دارند تا نمونه کارهایشان را بر روی سایت بگذارند زیاد می افتد. به عنوان مثال ممکن است شما یک طراحی سایت شرکتی انجام داده باشید و بخواهید نمونه کارهایتان را بر روی سایت آپلود نمایید مشخصات اکثر صفحات تقریبا مشابه است. یا این مورد در بین صفحات محصولات هم رایج است. حال پرسش اینجاست چگونه این مشکل را حل کنیم؟
پیش از آنکه راه حل این مشکل را بگوییم یک نکته را باید یادآور شویم قبل از ساخت هر صفحه سایت از خودتان بپرسید هدف از ساخت این صفحه چیست؟ اگر صرفا هدف یک صفحه برای دیدن کاربر است و این صفحه ارزش سئویی ندارد، محتوا ندارد، محتوای آن بسیار شبیه به صفحات دیگر است (همچون صفحه نمونه کارها) بنابراین بهتر است این صفحه در ابتدا به صورت نوایندکس ساخته شود و گوگل آن را نخواند.
اما اگر که این صفحه ممکن است داخل نتایج بالا بیاید و به شما کلیک بدهد به عنوان مثال یک محصول منحصر به فرد است بنابراین بهتر است تا کمی توضیحات به آن اضافه کنید تا مشابه دیگر صفحات سایت شما نباشند.
یکی دیگر از حالاتی که ممکن است سایت شما دچار کپی شود صفحات دسته بندی است البته این مشکل عمداتا به علت طراحی اتفاق می افتد به عنوان مثال در صفحه دسته بندی مقالات همیشه یک خلاصه کوچکی از مقالات نشان داده میشوند که این خلاصه بر گرفته از متن مقاله مورد نظر است زمانی که گوگل صفحه دسته بندی را میخواند محتوای آن را کپی در نظر میگیرد. و این مورد میتواند در رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو مشکل ایجاد کند.
برای صفحات دسته بندی مقالات که کاربردی ندارند و برای صفحات دسته بندی مقالات که فقط کاربرد آن برای کاربران میباشد بهتر است تا این صفحات را نوایندکس کنید. اما برای دسته بندی های محصولات این مورد مضر است بهتر است صفحه دسته بندی محصولات فقط عکس های محصول را نمایش دهد و خلاصه ای از آن نداشته باشند همچنین صفحه دسته بندی محصولات اغلب موارد صفحه فرود خوبی برای یک دسته خاص از محصولات میباشد.
مانند دسته ها، هر بار که از یک برچسب استفاده می کنید، سایت شما یک صفحه جداگانه برای آن تگ ایجاد می کند و هر برچسب یک لینک قابل کلیک دارد این یعنی یک صفحه جدید برای سایت شما.
این موضوع می تواند باعث مشکلات محتوای تکراری شود. چرا؟ دقیقا همچون بخش دسته بندی ها ممکن است بخش تگ ها هم خلاصه محتوایی را از متن پست ها یا محصولات استخراج کنند و به نمایش بگذارند این موضوع میتواند برای شما موجب مشکل متن تکراری شود حال راه حل آن چیست؟
بهترین راه حل این است که به طور کلی از تگ ها استفاده نکنید زیرا شما بخش دسته بندی ها را دارید اما باز اگر قصد دارید تا از تگ ها استفاده کنید و فکر میکنید که تگ ها میتواند به کاربران کمک کنند، برای هر صفحه تگ یک تگ noindex به کد HTML اضافه کنید. تا صفحه مورد نظر را موتور های جستجو ایندکس نکنند.
ویژگی noindex به موتورهای جستجو میگوید که این صفحه را نادیده بگیرند تا با ترافیک شما به صفحات محتوای واقعی تداخل نداشته باشد.
یکی دیگر از حالت هایی که ممکن است شما را دچار مشکل کند آدرس های تکراری یا URL ها میباشند. بعضی از اوقات ممکن است شما به اشتباه یک آدرس را به صورت مشابه یا اشتباهی دوبار بسازید و یا به علت مشکلات فنی و یا وجود یکسری از افزونه ها (این مورد در طراحی سایت وردپرسی متداول تر است) یکسری از آدرس ها به صورت مشابه تولید شوند.
برای این کار می توانید از یک تگ canonical استفاده کنید. این به موتورهای جستجو می گوید که کدام پست یا صفحه، اصلی است، یا حداقل صفحه ای که می خواهید برای رتبه بندی و ترافیک از آن استفاده کنید کدام است البته اگر که یک تگ بخصوص درون آدرس ها وجود دارد مثل example/feed بهتر است تا تگ مورد نظر را از فایل روبات ببندید.
چندین ابزار رایگان در دسترس هستند که می توانند به سرعت تعیین کنند که آیا سایت شما محتوای تکراری دارد یا خیر.
Siteliner به دنبال محتوای تکراری در سایت شما می گردد. شما فقط یک URL را تایپ می کنید و به دنبال محتوای تکراری مربوط به آن صفحه می گردد. برای مثال، میتوانید از این برای صفحه دسته بندی استفاده کنید و ببینید آیا صفحات دستهبندی، پستهای وبلاگ، صفحات برچسب، صفحات فرود یا صفحات دیگر دارای محتوای تکراری هستند یا خیر؟
Copyscape به روشی مشابه کار می کند، اما به دنبال محتوای تکراری در سایت های دیگر، خارج از سایت شما می گردد. بنابراین اینجا جایی است که می توانید سارقان محتوا و سایت های دیگری را که به دلایلی از محتوای شما کپی کرده اند اما به درستی به صفحات شما لینک نداده اند، را پیدا کنید. و یا میتوانید کپی محتوا های خود را بررسی کنید.
SEOReviewTools دارای جستجوگر محتوای تکراری داخلی و خارجی است. می توانید URL یا متن صفحات خود در آن وارد کنید.
همچنین میتوانید از سرچ خود گوگل هم کمک بگیرید که روش کار آن به این صورت است که 32 کلمه را در آن سرچ میکنید و نتایج را با هم بررسی میکنید.
جمع بندی
کشف و حل مسائل محتوای تکراری تنها یکی از جنبه های بهینه سایت برای موتورهای جستجو است. اما اکنون که میدانید چگونه ممکن است روی سایت شما و نتایج تان تأثیر بگذارد بنابراین بهتر است در صورت پیدا کردن محتوای تکراری آن را از بین ببرید. پیشنهاد میکنیم برای دریافت مشاوره در خصوص طراحی سایت در تهران با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
آخرین مقالات
Next js چیست و تفاوت آن با React کدام بهتر است؟
ادامه مطلب
همه چیز در مورد ایندکسینگ (indexing)
ادامه مطلب
اصول محتوا نویسی چگونه یک مقاله خوب بنویسیم؟
ادامه مطلب
آموزش جامع گوگل آنالیتیکس 4 (GA4)
ادامه مطلب
راهنمای قدم به قدم دریافت اینماد
ادامه مطلب
آموزش جامع آخرین نسخه گوگل سرچ کنسول (search console)
ادامه مطلب
فریم ورک ری اکت (React)
ادامه مطلب
محتوای تکراری چیست و رفع مشکل آن
ادامه مطلب
افزایش زمان باقی ماندن کاربر بر روی سایت با سه تکنیک ساده
ادامه مطلب
رفع 6 ارور متداول در وردپرس
ادامه مطلب
ارسال پاسخ