آنالیز سئو چیست؟

یکشنبه, 16 بهمن 1401

آنالیز سئو چیست و مراحل آن - لمون

به منظور قدم گذاشتن در زمینه سئو سایت لازم به این است که بدانید از کجا باید شروع کنید. با انجام عملیات آنالیز سئو، شما اطلاعاتی که برای گزارش وضعیت سایت خود، نیاز دارید را خواهید یافت، بنابر این نقطه شروع شما مشخص میشود. از آن نقطه به بعد شما میتوانید استراتژی خود را برنامه ریزی کنید که کدام قسمت از سایت نیازمند توسعه و پیشرفت است و کدام قسمت نیاز دارد که در اولیوت بالاتری قرار بگیرد. اما سوالی که مطرح میشود این است که آنالیز سئو چیست؟ و چه نکاتی را باید قبل از یک آنالیز سئو در نظر بگیریم.

آنالیز سئو به چه معناست؟

همانطور که بالاتر اشاره شد، یک آنالیز سئو، که به نام حسابرسی سئو نیز شناخته میشود، همانند یک گزارشنامه وضعیتی است. این گزارش به شما کمک میکند که استراتژی سئویی که در پیش گرفته اید را تحلیل کنید که به چه مقدار سودمند بوده است، اما داستان به همین نقطه ختم نمیشود. در نهایت یک آنالیز سئو مشخص میکند که در کدام قسمت سایت شما کاربران بیشتر فعالیت میکنند ، استراتژی محتوا نویسی سایت چه عملکردی دارد ، کلمات کلیدی که باید توجه بیشتری به آنها داشت کدام اند ، در این زمینه رقبا شما چه کسانی هستند ، جایگاهی که رقبا شما بدست اورده اند ،عملکرد فاکتور های سئو داخلی و اف پیج (off-page)شما به چه صورت است و آیا سایت شما دارای خطا های فنی میباشد یا نمیباشد.
آنالیز سئو از جایگاهی که در آن قرار دارید فراتر میرود و از شما میخواهد که در نظر بگیرید هدف شما چیست و چه جایگاهی را مد نظر دارید، به علاوه از شما میخواهد زمینه هایی که سایت شما نیاز به ارتقاء یافتن دارد را شناسایی کنید. با تمامی اطلاعاتی که از یک آنالیز سئو بدست میاورید میتوانید نقشه راهی با جزئیات کامل باری خود رسم کنید که به شما امکان میدهد قسمت هایی که در ان کوتاهی کرده اید را نشانه گذاری کنید و در مجموع طیف وسیعی از موقعیت هارا برای شما روی میز میاورد. با در نظر گرفتن توضیحات داده شده ، وارد بخشی میشویم که بر روی نیازمندی های شما در زمان شروع آنالیز بحث میکند.

 

آنالیز سئو به چه معناست؟

 

در زمان انجام آنالیز سئو بر روی کدام بخش باید تمرکز کنیم؟

1- آنالیز ترافیک (تعداد بازدید کننده هایی که وارد سایت شما میشوند):

زمانیکه ترافیک خود را آنالیز میکنید، باید هر بخش مربوط به آن را مورد بررسی قرار دهید تا منبع آنرا پیدا کنید. این بخش ها میتوانند شامل محتواهای ضمیمه شده ، فضای مجازی، بازاریابی هایی که از طریق ایمیل صورت میگیرد و هر بخش دیگری که پتانسیل جذب بازدید کننده را داشته باشد. درحالت ایده آل شما باید سعی کنید که اکثریت ترافیک سایت خود را از منابع ارگانیک دریافت کنید (مطالبی که از طرف کاربران در گوگل جستجو شده و از طریق آن به سایت شما وارد میشوند) ، زیرا درحالت نرمال، بهترین بازده و بازدید کنندگان را برای سایت شما به همراه دارد.
استفاده مداوم از منبع ارگانیک به شما این اطمینان خاطر را میدهد که سایت شما همواره شاهد بازدید کنندگان جدید باشد و این باعث میشود که سایت شما شناخته تر شود. اگر بیشتر ترافیک خود را از جستجو گوگل دریافت نمیکنید، بهتر است که استراتژی سئو خود را تغییر دهید. با کنترل بخش های دیگر از آنالیز خود متوجه خواهید شد که چگونه استراتژی خود را تغییر دهید.

 

در زمان انجام آنالیز سئو بر روی کدام بخش باید تمرکز کنیم؟

 

2- آنالیز استراتژی محتوا:

در این مرحله بهتر است از خودتون یک سری سوال بپرسید:


• طرز بیان شما در محتوانویسی ها چگونه است؟
• ایا در روند یک محتوانویسی ارتباط منطقی بین یک قسمت با بخش دیگر را برای کاربر فراهم میکنید؟
• ایا در میان نوشته های شما ابهامی وجود دارد که لازم باشد عنوان جدیدی به ان اضافه کنید؟


آنالیز استراتژی محتوای شما باید مستقیماٌ شما را از تاریخ سرمقاله ها مطلع سازد. اگر شما متوجه شدید که محتوایی که باید درباره آن بحث میکردید را از قلم انداخته اید یا مطلبی را از قبل نوشته اید ولی رتبه بندی نکرده اید ، بهتر است که درباره آنها موارد جدیدی را بنویسید یا محتوای قدیمی خود را بروزرسانی کنید.
به صورت خلاصه محتوای شما نیاز دارد که بتواند چیزی که کاربر به دنبال آن است را فراهم کند و یا یک خریدار را برای محصولی که به دنبال آن است قدم به قدم راهنمایی کند. اگر مطالبی که شما مینویسید ویژگی های ذکر شده را ندارد، شما نیاز دارید که محتوای جدید خلق کنید و مسیری کاملا روشن را برای کاربرانتان فراهم کنید.


3- آنالیز کلمات کلیدی:

استراتژی محتوایی، شما را تا حدودی از استراتژی کلمات کلیدی مطلع میسازد. زمانی که فضاهای خالی در صحبت های خود و عنوان های که نیاز به بررسی بیشتر دارند را در محتوای خود مشخص کنید، به صورت خودکار قسمت هایی که باید مورد هدف قراردهید را پیدا خواهید کرد. با این حال باید بیشتر در عمق مطلب بروید و مشخص کنید که برای چه مقطعی رتبه بندی شده اید تا بر این اساس استراتژی خود را پیش ببرید. استفاده از چندین ابزار آنالیز سئو سایت، که درباره آنها در ادامه صحبت خواهیم کرد، این امکان را میدهد که متوجه شوید کدام ابزار بهترین عملکرد را برای سایت شما دارند، به علاوه اینکه نشان میدهد کدام روش بازدهی کافی برای سایت شما را ندارد.
در زمان اتمام آنالیز کلمات کلیدی، شما قادر خواهید بود که مشخص کنید، که آیا استراتژی کلمات شما نیازمند تنوع بیشتر است؟ باید روی گزینه ای که انتخاب کرده اید بیشتر متمرکز شوید یا از یک سری از روش ها دوری کنید زیرا هیچگونه موفقیت و پیشرفتی را برای سایت اعمال نمیکنند.

 

آنالیز کلمات کلیدی


4- آنالیز رقابتی:

زمانیکه که تعیین کردید سایت شما با کدام کلمات کلیدی رتبه بندی شود ( در صفحه جستجو گوگل چندمین لینک باشد ) ، باید متوجه شوید که رقبای شما در چه رتبه بندی ای قرار دارند. همانطور که پیشتر بحث کردیم استراتژی محتوا و استراتژی کلمات کلیدی در کنار هم قرار میگیرند، بنابر این زیر نظر داشتن مطالبی که رقبای شما مینویسند امری مهم است تا از ایجاد مطالب تکراری جلوگیری کنید.


بهتر است در این زمینه از خود سوال کنید:

• رقبای شما چه کسانی هستند؟
• آیا روش هایی را مورد استفاده قرار میدهند که شما هم باید از آنها استفاده کنید؟
• چگونه جایگاه شرکت خود را تعیین میکنند؟
• شرکت شما در چه جایگاهی نسبت به جایگاه آنها قرار دارد؟

هرمقدار اطلاعاتی که شما از آنالیز رقبا به دست می اورید باید در استراتژی های کلمات کلیدی و محتوایی خود تاثیر بدهید. شما باید سیر اطلاعاتی خود را به طوری گسترش دهید که از نقاط ضعف رقبای خود اثر بگیرد، پس دنبال کردن استراتژی کلمات کلیدی و محتوایی و زیرساخت های شرکت های رقیب اقدامی هوشمندانه است.

5- آنالیز آن-پیج (on-page):

به منظور اینکه استراتژی کلمات کلیدی و محتوایی شما تاثیر گذار باشد ، شما باید اطمینان حاصل کنید عملیات سئو آن-پیج ( عملیات سئویی که بر روی سایت انجام میشود ) شما موفقیت آمیز باشد. بعد از تمامی این تلاش ها اگر پست های شخصی یا صفحات سایت شما به صورت موثر برای قابل جستجو بودن طراحی نشوند، سایت شما شاهد هیچگونه تغییری جدا از هرگونه تلاشی که برای هدفگذاری بر روی کلمات کلیدی جدید یا نوشتن عناوین جدید برای سایت خود کرده اید، نخواهد بود.
زمانی که شما میزان موفقیت سئو آن-پیج خود را ارزیابی میکنید، باید اطمینان حاصل کنید که استراتژی کلمات کلیدی شما به صورت واضح و روشن برای هر صفحه تعریف شده باشد. اگر هدف صفحه شما این است که بر اساس یک کلمه کلیدی مشخص در جستجو گوگل رتبه بگیرد، باید دقت کنید که در متا تگ های (meta tags) عنوان و توضیحات، عنوان صفحه و در کل صفحه نمایان باشد. به علاوه بهتر است به صفحه خود لینک های داخلیه متناسب با محتوای مربوطه در سایت خود ضمیمه کنید. انجام این حرکت باعث میشود که سایت شما یک سازمان بندی منطقی بدست آورد که باعث بهبود تجربه کاربران در سایت میشود.
تمامی سرصفحه های شما بهتر است با استاندارد های سئو مطابقت داشته باشد. فقط از یک تگ (H1) در صفحه خود استفاده کنید و مطمئن شوید که عنوان صفحه شما در آن نوشته شده باشد. سرصفحه های (H2) نیز بهتر است برای بخش بندی و دسته بندی کردن مطالب از یکدیگر برای خوانندگان صفحه مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به تمرکز های جدید گوگل بر روی تگ های معنایی(semantic search) نوشتن محتوا با رعایت این اصول نقش کلیدی در بالابردن سئو سایت خواهد داشت. در مرحله اخر برای هر تصویری که در صفحه قرار میدهید باید یک اسم نظر بگیرید ( در کد نویسی کد altرا پر کنید ). به یاد داشته باشید استفاده از کد alt برای دسترسی اسان تر است، اگر شما موفق به اضافه کردن آن به تصاویر خود نشوید ، در صورت بارگذاری نشدن تصویر، شما نمیتوانید به بینندگان خود تصاویر را نشان دهید.

6- عوامل موثر آف-پیج (off-page)

لینک دهی های خارجی نیز بخش مهمی از موفقیت سئو محسوب میشوند. اگر دیگر سایت های رده بالا که در زمینه مشابه با شما فعالیت میکنند به سایت شما به عنوان یک مرجع لینک شوند ( از محتوای شما در سایت خود استفاده کنند و لینک سایت شما را در صفحه خود قرار دهند)، الگوریتم های گوگل این حرکت را به عنوان یک نشانه اعتماد تفسیر میکند و سایت شما را به عنوان یک سایت معتبر در آن زمینه شناسایی میکند. آنالیز کردن بک لینک های خود(backlinks) و ساختن یک استراتژی ساخت بک لینک، میتونه کمکه شایانی در موفقیت سایت شما داشته باشد. همچنین شما میتوانید بک لینک های خود را با استفاده از تعدادی از منابع سئو بررسی کنید.
لازم به ذکر است زمانی که شما به دنبال تعدادی بک لینک مرتبط از سایت هایی با قدرت دامین(Domain) بالا هستید، مسلماً به دنبال حجم عظیمی از لینک هایی که توسط سایت های ساختگی با قدرت دامین پایین هستند نمیگردید، پس این اهمیت چک کردن امتیاز هرزنامه را بالا میبرد (spam score) .
اسپم اسکور یک سیستم امتیاز دهی است که توسط موز(Moz) توسعه پیدا کرده است که اساس کار آن اندازه گیری این است که چه مقدار لینک هایی که از سایت های مشکوک و لینک هایی که با سایت های اسپمی مرتبط هستند در سایت شما وجود دارد. داشتن اسپم اسکور پایین یک امتیاز خوب به حساب می آید در صورتی که داشتن اسپم اسکور بالا به این معنی است که سایت هایی با قدرت دامین پایین به شما لینک شده اند. اگر شما متوجه شدید که سایت شما دارای اسپم اسکور بالایی است بهتر است که با دیگر سایت ها تماس بگیرید که لینک های شمارا به حالت دنبال نکردن(no-follows) تغییر دهند.

7- مشکلات فنی

داشتن چندین و چند مشکل فنی در سایت شما باعث میشود که گوگل سریعاً محتوای شما را ز اولویت دهی خارج کند. مشکلات فنی، رد فلگ های (red flags) بزرگی برای سایت شما هستند ( زمانیکه در اسم دامنه غلط املایی وجود داشته باشد و یا نحوه پرداخت غیر معقول باشد و یا اطلاعات شخصی اضافی از کاربر دریافت شود، اینها مثال هایی از رد فلگ هستند ، به زبان ساده سایت شما را مشکوک میکنند.) زیرا این مفهوم را به موتور جستجو انتقال میدهند که سایت شما دارای ثبات کامل نمیباشد و احتمالا تجربه خوبی برای بازدید کننده نخواهد داشت.
اگر سایت شما دارای مقدار زیادی لینک های خراب ، ارور های 404 ناشی از پیدا نکردن صفحه سایت در سرور ، تصاویر از قلم افتاده، محتوای تکراری، سرعت پایین بارگذاری صفحه و یا مشکلات هاست باشد، سایت شما در رتبه بندی بسیار پایینی قرار خواهد گرفت. اطمینان حاصل کردن از، به درستی عمل کردن سایت و بدون خطا بودن آن از پایه های اصلی یک سئو موفق است، اگر سایت شما در این زمینه دارای ایراد است، اولین مقصد شما برای تغییرات ، تعمیرات و توسعه همین قسمت است.

 

موارد مهم در آنالیز سئو - بخش پایانی


8- ابزار آنالیز سئو

برای هدایت کردن یک آنالیز سئو شما به ابزار مربوطه برای این کار نیازمند هستید که خوشبختانه تعداد زیادی از ابزار های آنالیز سئو را به صورت آنلاین میتوان پیدا کرد که به برخی از آنها اشاره میکنیم:

• Moz:

همانطور که پیش تر گفتیم این شرکت توسعه دهنده مفهموم قدرت دامین و اسپم اسکور است ، پس بدیهی است که در این زمینه بسیار ماهر باشند و در سایت خود چند ابزار جهت انجام این کار نیز قرار داده اند.

• Google Search Console:

یکی از قابلیت های این پلتفرم این است که شما میتوانید متن هایی ک توسط کاربران قبل از ورود به صفحه های مختلف جستجو شده است را ردیابی کنید و متوجه شوید چگونه با سایت شما آشنا شده اند.

برخی از ابزار های دیگر نیز:

• SEMrush:

ابزاری برای پیگیری رتبه بندی سایت شما

• Ubersuggest:

ابزاری جهت پیگیری کلمات کلیدی و دامین هایی که از نتیجه آنها قابل دسترسی هستند.

• Alexa :

ابزاری برای شناسایی رقبای شما

 

ابزار آنالیز سئو

 

انجام دادن یک آنالیز سئو سایت امری ضروری برای ارتقای سطح استراتژی سئو شماست. بدون انجام دادن یک آنالیز سئو شما قادر به رسم یک نقشه راه واضح برای انجام امور مربوط به سئو خود نخواهید بود. به علاوه ممکن است که شما بر روی زمینه هایی متمرکز شوید که در نهایت بازدهی چندانی برای سایت شما نخواهد داشت. برای افزایش موفقیت در استراتژی سئو خود پیشنهاد ما در اولین قدم یک آنالیز سئو است.

آخرین مقالات
10 مهر

عوامل موثر بر سرعت سایت

ادامه مطلب

09 مهر

ساختار گرید (Grid) یا فلکس باکس (Flexbox)

ادامه مطلب

08 مهر

تجربه کاربری (UX) چیست و عوامل بهبود آن

ادامه مطلب

05 مهر

عوامل اثرگذار بر طراحی ریسپانسیو

ادامه مطلب

04 مهر

سایت فروشگاهی چیست؟

ادامه مطلب

29 شهریور

بهترین ابزارهای رایگان سئو

ادامه مطلب

26 شهریور

نحوه ساخت سایت رایگان در گوگل

ادامه مطلب

14 شهریور

ابزارهای تست سرعت سایت

ادامه مطلب

12 تیر

عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت

ادامه مطلب

07 تیر

چگونه تجربه کاربری و محتوا بر رتبه سایت تاثیر می‌گذارند؟

ادامه مطلب

21 خرداد

اهمیت طراحی سایت برای کسب و کارها

ادامه مطلب

16 خرداد

تفاوت سایت فروشگاهی و شرکتی

ادامه مطلب

02 خرداد

بهترین شرکت طراحی سایت در تهران

ادامه مطلب

01 خرداد

تفاوت بین طراح وب و توسعه دهنده وب در چیست؟

ادامه مطلب

30 اردیبهشت

تأثیر طراحی سایت رسپانسیو بر روی بهبود سئو سایت

ادامه مطلب

25 اردیبهشت

طراحی و توسعه سایت براساس اصول سئو

ادامه مطلب

24 اردیبهشت

سئو خارجی (Off-Page SEO) و تکنیک های مهم آن

ادامه مطلب

23 بهمن

سئو داخلی (راهنمای جامع On-Page SEO)

ادامه مطلب

16 بهمن

آنالیز سئو چیست؟

ادامه مطلب

16 مهر

اینترنت ایلان ماسک

ادامه مطلب

طراحی سایت,بهینه سازی سایت به همراه طراحی وب سایت و طراحی پورتال تخصص شرکت طراحی لمون است جهت اطلاع از تعرفه طراحی سایت با ما تماس بگیرید